Skokartonger, böcker och andra lådor

Vi är i stort behov av ett kamerastativ! Barnmorskan gav oss i uppgift i går att ta bilder på magen, men D jobbar varje dag fram till förlossningen, så jag blir ensam kvar med en stor mage och kamera, men ingen fotograf. Trots det tänkte jag lösa problemet på egen hand i går och började möblera om och bygga upp en bakgrund som jag kunde stå ut med, jag har ju trots allt inget fel på fantasin.
Matplatsen fick flyttas några meter, en till gardin sattes upp framför fönstret med hjälp av klädnypor och ovanpå matbordet byggdes det med kartonger och böcker för att få upp kameran. Ingen extern självutlösare hade jag heller, så efter att ha sprungit fram och tillbaka till kameran i en sisådär tre timmar hade jag lyckats få till några bilder som var helt okej, men ganska långt ifrån perfekta. 


Nu är detta mobilfilter bara, det hade varit så kul att kunna redigera bilderna i Photoshop, då hade jag inte behövt vara så besviken på resultatet med veckat linne, duckface, dåligt uppsatt hår och hängig rumpa (photoshoppade squats har väl alla hört talas om ;-)). Plus att på vissa bilder syns klädnyporna väldigt väl, det hade varit skönt att få bort, och lägga en fin ljussättning i efterhand. Jag är lite av en magiker när det kommer till Photoshop förstår ni. Det var något av det roligaste jag visste att få pilla med under min gymnasieutbildning då jag läste till fotograf, själva fotandet gick jag dessvärre inte igång på något vidare...

Så med ett stativ, extern självutlösare och Photoshop skulle jag kunnat få bilderna att se ut att vara tagna av ett proffs. Nu hade jag inget av det och därför blev det som det blev. Dock tror jag att vi ska börja investera i mer kamerautrustning för att kunna ta finare bilder på familjen när vi har bebis här. Jag är ju trots allt "utbildad fotograf".
1 Anonym:

skriven

Du är så himla bäst! ❤️❤️❤️

2 Anonym:

skriven

Du är så himla bäst! ❤️❤️❤️

Kommentera här: