...och halsbränna...

 
 
Härom kvällen satt jag och D och fyllde i det som gick i "Första boken om mig" som vi köpt till bebis. Där står bland annat att man ska fylla i hur mamman mådde under graviditeten, så jag valde att skriva alla graviditetssymptom som jag upplevt. Vi kan säga såhär; om det skulle dyka upp något nytt nu (gud förbjude...) så kommer jag behöva skriva på raderna för "och såhär mådde pappa" också.
Det som jag hittills inte fått är svullnad i händer och fötter (mer än om jag har på klackar, då svullnar tårna speciellt) eller åderbråck. Det är väl ungefär det, sen har jag fått resterande symptom och lite till.
Ett axplock är dålig hy, kräkningar och illamående under hela graviditeten, halsbränna och sura uppstötningar, matthet, nedsatt koncentrationsförmåga, hjärtklappning och jag blir väldigt lätt svimfärdig. Om jag ska handla t.ex. måste jag ha koll på vart jag kan sätta mig om benen skulle börja vika sig, jag har varit nära att krocka när jag kört bil alldeles för många gånger - eftersom att jag inte längre har kvar förmågan att vara koncentrerad på något, jag måste alltid stämma av vart närmsta papperskorg eller toalett är pga kräkningarna och jag kan inte längre äta vad som helst, för om det har för mycket krydda känns det som att hela halsen/bröstet ska brinna upp.
 
Ja, det var bara lite av allt. Kul va?! ;)
Som tur är har jag en liten vilding i magen som har sparkat riktiga karatesparkar sedan vecka 15, och man har känt sparkarna utanpå magen sen vecka 17, så det där "fladdret" till sparkar som många gravida pratar om har jag ingen aning om hur det känns. Det är de där sparkarna som får mig att känna att det är värt att gå igenom allt som jag behöver gå igenom.
Tänk att i dag är det bara 104 dagar kvar till BF.
 
Bebis kommer få läsa om en kräkande mamma i "Första boken om mig". Denna boken är så fin och mysig i övrigt!

Strålande jul

Jag vet, det är en månad kvar innan vi börjar fira - vi har till och med kvar Halloween, som är i morgon, men jag längtar så efter julen!
Året runt kollar jag på bilder som ger riktigt julfeeling, om det är något som jag blir inspirerad av så sparar jag det på mobilen i en egen liten mapp. 
Dessa två bilderna gillar jag otroligt mycket. Så pass mycket att jag väljer att dela med mig av dem till er.
 
 
 
 
Tänk er att ha denna fina juldukningen som på översta bilden. Det är en juldukning med moderna inslag (spana in fåglarna i granen, istället för julgranskulor), och enligt mig är det en dukning som passar bättre på en advents-/julmiddag med vännerna än själva julfirandet med familjen, då vill jag ha rött och grönt och avslappnat med massa stoj och liv runtomkring i väntan på Kalle och tomten.
Nästan som på den undre bilden (om man lägger till sex barn som springer i bakgrunden), och den bilden kommer jag låta mig inspireras av hela december när det kommer till gottebord, enda problemet är att vi inte har plats för något så stort. Men jag brukar ha framme godis/karameller i mindre skålar, med eller utan lock, på soffbordet, så skillnaden i december kommer istället vara att det blir anpassat till jul och varm choklad.
 
Åh så mysigt, jag kan knappt bärga mig!

Love handles

Här har vi klänningen som jag så snällt skickade tillbaka.
Eftersom att mina bröst växt en sisådär tre kupstorlekar ungefär började det svarta redan i nederkant av brösten, mindre charmigt, samt att, som jag skrev i det tidigare inlägget, mina nya love handles framhävdes en hel del. Så det blev till att skicka tillbaka denna, annars väldigt fina, klänning, som är helt min stil när det kommer till just klänning.
Innan jag blev gravid hade jag storlek 36, nu behöver jag ha strl. 40/M i gravidkläder. I början av graviditeten trodde jag att jag skulle ligga kvar på 36/38 någonstans, så fel man kan ha. 
Jag har blivit enorm (för att vara jag) mellan axlarna och knäna ungefär, så bröst, mage, höfter och lår. 
Men något som är positivt är att mina oversize'ade kläder från gymnasiet nu passar fin-fint! Fast jag har visserligen bara kvar två plagg...
 
 
 
 
Det här var de lite "finare" bilderna som beskriver min oversize'ade gymnasiestil. Hahaha om ni bara visste hur ful jag har gjort mig i mina dar'.