Julledigt

 
Nu kära ni, nu är jag tillbaka efter att ha haft lite julledigt från bloggen. Jag har sett att det är många som skrivit en årsresumé för 2014 under tiden jag varit borta, och jag tänker inte vara sämre själv. Detta året har varit fyllt av sorg och smärta, men även lycka och kärlek, och för mig har det varit ett väldigt viktigt år där jag verkligen fått smaka på livet på ett sätt jag inte fått tidigare, med bland annat sorger så djupa att jag varit på väg mot depressioner igen, mycket ångest nu under den senare delen av året, men även kärlek så stark att jag blivit alldeles snurrig. Dock kommer det få ett eget inlägg som jag kommer börja fila på nu i kväll.
 
Vår jul var SÅ otroligt bra. Jag och D åkte till min familj i Skövde dagen innan julafton, dagen som här i Skåne kallas för lillejulafton. Vi var framme sent på kvällen och då väntade skinkmackor och paketöppning för mig och D. Bebis fick MASSOR av fina saker och jag är så tacksam för allt!
Efter en sen kväll med en efterlängtad familj hoppade vi i säng i rummet det var bäddat i för oss. Tyvärr blev det inte så att vi åkte till kyrkan under julafton, något jag annars uppskattar mycket. Min lillasyster var nämligen sjuk, hon sjunger annars i kyrkans barnkör på julafton, därför valde vi att stanna hemma och bara ta det lugnt istället. Det lagades mat och vi fick tid att bara vara tillsammans. Framåt eftermiddagen började de övriga i familjen, som inte bor hemma under jul, droppa in och det åts mat i mängder. Skövde fick en smak av Skåne då vi i år serverade brunkål på julbordet, och oj vad det var uppskattat. Efter Kalle kom tomten och delade ut paket. Jag klickade av massa bilder, men belysningen var så låg att varenda bild är suddig, så de åker rakt i papperskorgen tyvärr. Lyckan var att få se mina syskonbarns reaktioner på mötet med tomten, det skulle kramas och det var tacksamhet som riktigt lyste i deras ögon när tomten läste deras namn på paketen. 
 
Dagen efter blev det kalkonmiddag innan det var dags för oss att ta tåget tillbaka till vårt kära Malmö, där det, till min förtjusning, snöat under tiden vi varit borta.
 
 
Jag avslutar där, annars kommer vi få en hel roman, och de är ganska jobbiga att läsa på en data-/mobilskärm.
Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år, så hörs vi i morgon igen. 

Fredagsmys

Sen i går har bebis varit så fruktansvärt lugn och knappt gett ifrån sig en rörelse, så i kväll växte oron för mycket och jag ringde kvinnokliniken som bad mig komma in. D körde i panik från jobbet (tacka gudarna att jag vill göra kejsarsnitt och inte föda vaginalt, för att köra någorlunda lagligt när det blir stressigt är inte hans grej) och vi åkte in till KK. Väl där fick vi sitta med EKG på bebis i en timme och allt var fint med honom, inga problem alls. Men fy vad orolig jag var när jag väntade på att D skulle komma hem så vi kunde åka in.
 
 
När vi låg inne på KK bestämde vi att vi skulle köpa godis på Hemmakväll på vägen hem, och att middagen fick bli take away. Det slutade med att vi tog kvarterspizzerian och jag beställde en kebabrulle - det är ju så fantastiskt gott!
 
 
Som den ursprungliga Skövde-bo jag är har jag otroligt svårt för kebab utanför skaraborg egentligen, men just vår kvarterspizzeria serverar god kebab, som möjligtvis kan gå att beställas som gyros i övriga Sverige om man har tur. Och med mild sås till givetvis, då "kebabsås" inte finns här heller. Vi är allt bra konstiga där uppe på västgötaslätten med vårt egna hitte-på när det kommer till kebab och pizza. 
Och ännu ett onödigt fakta är att Skåningar inte har en aning om hur man säger "västgöta" korrekt eller "västgötaslätten", de säger det som man skriver det. 
(För er skåningar som läser och undrar hur man säger så är det ungefär "vächötta" och "vächöttashlätta")
 
Nu ska jag fredagsmysa vidare, det är så sällan vi gör det annars.

Överraskning

 
 
Jag vet en man som kommer bli överraskad när han kommer hem, för nu har jag bestämt (med medhåll från min mammagrupp på facebook, hihi) att det är dags att börja boa för bebis. Vi har ju trots allt passerat 80% av graviditeten nu och är redan inne i graviditetsmånad 9!