Morsdag #1


Charles upplever sin första morsdag någonsin och jag är för första gången i mitt liv huvudperson under denna dag. 
Dagen till ära går jag ensam här hemma med Charles och mår pyton. Jag var ute och "sprang" härom morgonen och efter det blev min hals helt knas och när jag vaknade morgonen efter var jag helt tjock i halsen och täppt i näsan, så jag lyckades antagligen kalla fram något som legat latent i kroppen. Sånt är livet.

I kväll har D sagt att vi ska fira, så vi får se hur vi ska göra det.

Pizza-time!

 
I går gjorde jag och D hemmagjord pizza. Så otroligt gott! Eller hemmagjord och hemmagjord... Vi köpte sån förpackning med en rulle pizzadeg och tomatsås från ica. De kostar runt 25 kr och man kan göra så otroligt goda pizzor som på något vänster inte ger den där ångesten som man får av köpta pizzor.
Vi fick halva sidan var, så efter att vi brett på tomatsåsen och riven mozzarella över hela pizzan satte vi igång med att "klä" den. 
Jag hade på lök, köttfärsås, pepparsalami, cocktailtomater och färsk basilika - ah maah gaad! Det var en fantastisk kombo. Nästa gång ska jag ta mer köttfärsås, fler hela cocktailtomater och mer färsk basilika.
D körde på färska champinjoner, lök, köttfärsås, pepparsalami och svartpeppar, sen tog han på oregano efter att pizzan kommit ut ur ugnen. Han var också nöjd, dock hade han önskat majs på pizzan, något han blivit lätt tokig i.
 
Köttfärsåsen var rester från dagen innan, vi gjorde en extra stor sats för att kunna ha på pizzan dagen efter. Den var toppen den också. Den innehöll bland annat finhackade oliver, champinjoner, Mutti Polpa med smak av vitlök, och så fick det koka ihop med en kanelstång - love it! Kanelstänger gör sig så fint i all mat man kan tänka sig att ha rödvin i, tips till framtiden!
 
Nu ska jag kolla till min lilla kille som ligger och sover i sovrummet. Han ligger på mage, så det är lite läskigt tycker jag. Om någon timme har vi även tid på allergimottagningen med honom, så jag får ta och förbereda för att åka iväg redan nu.
Ha en fin dag!

Bubbliga knäckisar

 
HERRE MIN SKAPARE vad svårt det är att blåsa såpbubblor och ta en bra bild samtidigt, haha! Rätt ljus, rätt fokus, få med motivet osv.
 
Jag har lyckats få en sekund över i dag, medan Charles sovit i soffan, till att slänga ihop en plåt med knäckkakor. Det är så lätt och så gott att doppa i en kopp kaffe. Receptet är taget från min gamla hemkunskapsbok från högstadiet. 
Tips om ni någon gång får oväntat, eller bara oförberett, besök.
 
Knäckkakor
Du behöver:
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1 dl socker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 msk ljus sirap
 • 1 tsk bakpulver
 • 2,5 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Rör margarin och socker poröst i en skål med träsked (jag använde plastslev - sak samma)
 3. Blanda ner vaniljsocker, sirap och bakpulver
 4. Tillsätt till sist mjölet (men spara lite till utbakning)
 5. Blanda med slev till en grynig massa, arbeta sedan ihop till en deg på mjölat bakbord
 6. Dela degen i åtminstone två delar (jag delade i fyra)
 7. Rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper
 8. Platta till längderna med ett finger (de växer i ugnen så lägg dem inte för tätt)
 9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara gyllenbrun
 10. Låt svalna i några sekunder, skär sedan längderna i bitar