Alla hjärtans...

Bilder från Pinterest.

Jag har tagit upp det tidigare, men jag gör det igen - alla hjärtans dag.
Jag vet inte riktigt om jag nått fram till D med hur jag vill ha det. Ingen present - bara brie och champagne. Jag har sagt det rakt ut, men när jag fyllde år för två år sedan önskade jag mig en specifik kalender som jag både skrev ner till honom och skickade bild på, ändå var det en iPad som låg i paketet när dagen väl var kommen. Kul det också, men några tusenlappar dyrare än vad jag räknat med och jag stod fortfarande utan kalender som jag tänkt (tro det eller ej men jag är en sån människa som gärna skriver förhand). Hans tanke då var att den ju faktiskt innehöll en kalender, men jag var, och är, för rädd om den för att ta med den någonstans. Men men, jag skriver ju på den nu istället och det har kommit till användning till andra grejer - och framför allt varit mer långvarig än en vanlig kalender.

Men trots att vi hoppar över utbyte av presenter tänkte jag ändå tipsa om en liten grej som kan vara kul för alla par.


Nämligen detta spelet med skraplotter där man får uppgifter att utför till sin partner under veckans gång, exempelvis att laga en trerättersmiddag någon gång under veckan till sin partner. 
Man drar helt enkelt ett kort en gång i veckan och turas om att utföra uppgifterna (partner1 första veckan och partner2 andra veckan). Ni hittar det på cool stuff.

I kväll så ska vi moffa

God helg! Och god mello-dag!

Solen skiner och det är endast FYRA dagar kvar till kejsarsnittet, plus att i kväll är det Melodifestivalen, kan man vara annat än taggad på livet?!
Melodifestivalen är rent mys för mig, en tradition hemifrån och jag skulle inte missa det i första hand. 
Helg rent generellt är ju mys. Just nu dricker jag juice i vinglas och äter vindruvor samtidigt som Nyhetsmorgon står på i bakgrunden. 


Jag är helt klart bortskämd med helgmys från min uppväxt, det var alltid nybakade frallor till frukost och på kvällen samlades alla vid soffan för familjekväll med antingen något nöjesprogram på tv eller film. Det spelade ingen roll hur gammal jag än var, en kväll med gladiatorerna och familjen har jag alltid tyckt om mer än festkvällar helt enkelt.
D har inte samma förkärlek som mig tillfamiljeprogram på tv, som t ex Melodifestivalen, utan drar sig hellre undan och tittar på en egen film på datorn istället, tråkigt! Jag hade ju aldrig haft samma känslor för detta om familjen under min uppväxt dragit sig till sina egna grejer istället. Jag hoppas han kommer runt när bebis kommer i alla fall, så bebis får uppleva familjemys om helgen också. Men det kanske blir mer av en självklarhet då.

Skokartonger, böcker och andra lådor

Vi är i stort behov av ett kamerastativ! Barnmorskan gav oss i uppgift i går att ta bilder på magen, men D jobbar varje dag fram till förlossningen, så jag blir ensam kvar med en stor mage och kamera, men ingen fotograf. Trots det tänkte jag lösa problemet på egen hand i går och började möblera om och bygga upp en bakgrund som jag kunde stå ut med, jag har ju trots allt inget fel på fantasin.
Matplatsen fick flyttas några meter, en till gardin sattes upp framför fönstret med hjälp av klädnypor och ovanpå matbordet byggdes det med kartonger och böcker för att få upp kameran. Ingen extern självutlösare hade jag heller, så efter att ha sprungit fram och tillbaka till kameran i en sisådär tre timmar hade jag lyckats få till några bilder som var helt okej, men ganska långt ifrån perfekta. 


Nu är detta mobilfilter bara, det hade varit så kul att kunna redigera bilderna i Photoshop, då hade jag inte behövt vara så besviken på resultatet med veckat linne, duckface, dåligt uppsatt hår och hängig rumpa (photoshoppade squats har väl alla hört talas om ;-)). Plus att på vissa bilder syns klädnyporna väldigt väl, det hade varit skönt att få bort, och lägga en fin ljussättning i efterhand. Jag är lite av en magiker när det kommer till Photoshop förstår ni. Det var något av det roligaste jag visste att få pilla med under min gymnasieutbildning då jag läste till fotograf, själva fotandet gick jag dessvärre inte igång på något vidare...

Så med ett stativ, extern självutlösare och Photoshop skulle jag kunnat få bilderna att se ut att vara tagna av ett proffs. Nu hade jag inget av det och därför blev det som det blev. Dock tror jag att vi ska börja investera i mer kamerautrustning för att kunna ta finare bilder på familjen när vi har bebis här. Jag är ju trots allt "utbildad fotograf".