Halloumibiffar med blomkålsmos

Biffar
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och riv en sötpotatis, riv två halloumiostar, finhacka en gullök - blanda allt i en stor bunke.
Pressa i två vitlöksklyftor. Tillsätt en finhackad färsk chili. Är den mild så addera även chiliflakes och cayennepeppar. Salta och peppra. Ha i två ägg och en halv dl majsstärkelse samt ca 0,5-1 dl ströbröd. Blanda allt. Forma till biffar och stek i olja tills de får en yta, ställ sedan in i ugnen under tiden du gör blomkålsmoset, eller minst tio minuter.

Blomkålsmos
Skär av blasten från blomkålen. Skär i mindre bitar. Skala två fasta potatisar. Koka upp och låt koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet.
Ha på liiite mjölk och smör, salt och vitpeppar. Mixa slätt med en stavmixer.

Bon apetit!