Halloumibiffar med blomkålsmos

Biffar
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och riv en sötpotatis, riv två halloumiostar, finhacka en gullök - blanda allt i en stor bunke.
Pressa i två vitlöksklyftor. Tillsätt en finhackad färsk chili. Är den mild så addera även chiliflakes och cayennepeppar. Salta och peppra. Ha i två ägg och en halv dl majsstärkelse samt ca 0,5-1 dl ströbröd. Blanda allt. Forma till biffar och stek i olja tills de får en yta, ställ sedan in i ugnen under tiden du gör blomkålsmoset, eller minst tio minuter.

Blomkålsmos
Skär av blasten från blomkålen. Skär i mindre bitar. Skala två fasta potatisar. Koka upp och låt koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet.
Ha på liiite mjölk och smör, salt och vitpeppar. Mixa slätt med en stavmixer.

Bon apetit!

 

Snaps från vår morgon

Hallå i stugorna!

I dag har vi ännu en dag av lycka, kärlek, glädje och VAB - för ja, vi har ännu en dag av sjukdom också. Sånt är livet.

Jag har vid detta laget, efter fotografering och redigering samt texthantering (jag var tvungen att rimma) druckit upp min kopp med te, och gör nu C sällskap i soffan.

Jag och D tog en läs-kväll i går istället för att titta på vår tv-serie. Skönt med en omväxling. Förhoppningsvis kör vi på det här i en vecka innan vi går tillbaka till att kolla på tv-serier om kvällarna. Det är en annan slags ro i kroppen av att läsa än att kolla på en tv-skärm.
Jag skrev ju även på ett av mina "100 mål att nå" att jag vill kunna läsa snabbare. Jag läser verkligen superlångsamt. Ett ord kan jag läsa om flera gånger innan jag kan gå vidare och ibland när jag läser en mening måste jag hoppa tillbaka till föregående mening för att verkligen förstå vad texten säger. Jag är den personen som läser klart sist i en grupp, som man måste vänta in på slutet. Helt ärligt talat har det alltid varit så och jag har alltid tyckt att det varit jobbigt. Om jag skumläser så förstår jag inte innehållet, utan då är det bara massa ord utan mening - och det är vad jag vill ändra på.

Så nu jobbar jag mot det målet, så får jag hoppas att jag kommer dit någon dag.

Biblioteket

I detta nu sitter jag med en sovande C på biblioteket här i Malmö. Utanför blåser det och det känns som att det vankas regn.
Jag får ta VAB för C i dag igen. Han är fortfarande magsjuk, men har dock inte kräkts sedan i lördags - så det är ju lite bättre. Han äter och dricker dåligt, så vi har extra koll på honom.
Om ni har varit eller bott i Malmö men inte varit på biblioteket så rekommenderar jag det till nästa besök. Det är så vackert och en riktigt rofylld stämning. Vill man koppla bort livet för en stund rekommenderar jag att smita in i något av rummen på våning tre, de är knäpptysta. Bäst av allt är att du även hittar livsstils- och receptböcker i ett av de rummen.

Vi har sagt att vi ska äta lunch med D i dag, vi gjorde nämligen storkok i går, bara för att vi skulle ha matlådor under veckan. D gjorde en köttgryta till sig och jag gjorde en curry-quorn-ingefära-gryta till oss båda. Vi köpte även bönpasta för första gången, så jag ska se till att testa göra en pastasås till den också i veckan.

På tal om mat, jag lovar att få upp recept på de där halloumibiffarna i dag eller i morgon!