Pasta med tomatsås och vitlöksstekta champinjoner

Något jag verkligen uppskattar är mat som går lätt att laga och som inte känns allt för onyttig, även om det är otroligt gott med en gräddsås då och då också. 
Jag tycker speciellt att det är skönt om vardagskvällarna att bara slänga ihop något som går på max 30 minuter, så att hela familjen kan äta middag ihop innan den är dags att natta C kl 19. Jag gillar att samla på mig lite maträtter och recept för dessa kvällarna och ett ständigt säkert kort är pasta med tomatsås, det äter hela familjen med glädje. Sen kan man alltid hotta upp det med både det ena och det andra. Vi valde att denna gången äta det med vitlöksstekta champinjoner till.
 
Du behöver:
Spagetti
 
500 g passerade tomater (helst ICA <3 ECO)
1 st grönsaksbuljongtärning
Vitpeppar
Vitlökspeppar
Ca 1 msk torkad basilika
 
Champinjoner
Vitlöksklyftor (plural, ja)
Smör till stekning
 
Gör såhär:
Koka spagetti enligt anvisning på paketet
Häll passerade tomater i en kastrull och sätt på varmaste nivån på spisen
Ha i alla kryddor när tomatsåsen börjar bli varm. Låt koka ihop och smaka av.
Hacka champinjoner och vitlök efter smak. Stek ihop i smör tills de blir mörkbruna - eller hur du föredrar din svamp.
 
 

Kommentera här: