Hur jag organiserar matlistan

Ni vet ju att jag förespråkar matlistor alla dagar i veckan. Ja egentligen förespråkar jag de allra flesta organiseringslistor. Men för att hålla oss till ämnet - matlista.

Jag håller det "ganska enkelt". Ta det med en nypa salt - det beror på hur ni gör i dag. 

Jag tar fram de reklamblad för de butiker jag kan tänka mig att handla i. Dessa reklamblad kommer i brevlådan varje måndag, planerar jag att handla till helgen så antingen sparar jag dem eller så kollar jag upp dem på nätet på efterhand.

Kampanjlista: Så jag tar mina tidningar, papper och penna. Skriver upp de kampanjer som jag tycker verkar intressanta för vår familj.
Middagslista: Jag tar sedan och kollar på "kampanjlistan" medan jag skriver en ny lista med vilka middagar jag blir sugen på att laga, baserat på vad som står på första listan
Utkastlista: Baserat på de middagar jag valt, kompletterar jag med varor som behöver införskaffas, utöver kampanjerna, för att laga maten. Jag stryker även de kampanjer som vi inte behöver köpa denna gången.
Affärslistan: Jag renskriver utkastlistan i den ordning som varorna dyker upp i affären, så för oss blir det i ordningen: barn, bröd, frukt/grönsaker, ost, kött, färskpasta, mejeri/mjölk, ägg, kryddor, övr. skafferivaror, rengöringsprodukter, plastpåsar/folie, tvål/schampo/intimprodukter, toa-/hushållspapper och sist frysvaror.

En avklarad "utkastlista" - allt är överstruket eftersom att de hamnat på "affärslistan"
En färdig "affärslista"
Färdig "middagslista". Jag försöker få med mellan 7-10 middagar inför varje handling.
 
Lycka till med matlistorna nu, inte för att ni behöver det.