Julledigt

 
Nu kära ni, nu är jag tillbaka efter att ha haft lite julledigt från bloggen. Jag har sett att det är många som skrivit en årsresumé för 2014 under tiden jag varit borta, och jag tänker inte vara sämre själv. Detta året har varit fyllt av sorg och smärta, men även lycka och kärlek, och för mig har det varit ett väldigt viktigt år där jag verkligen fått smaka på livet på ett sätt jag inte fått tidigare, med bland annat sorger så djupa att jag varit på väg mot depressioner igen, mycket ångest nu under den senare delen av året, men även kärlek så stark att jag blivit alldeles snurrig. Dock kommer det få ett eget inlägg som jag kommer börja fila på nu i kväll.
 
Vår jul var SÅ otroligt bra. Jag och D åkte till min familj i Skövde dagen innan julafton, dagen som här i Skåne kallas för lillejulafton. Vi var framme sent på kvällen och då väntade skinkmackor och paketöppning för mig och D. Bebis fick MASSOR av fina saker och jag är så tacksam för allt!
Efter en sen kväll med en efterlängtad familj hoppade vi i säng i rummet det var bäddat i för oss. Tyvärr blev det inte så att vi åkte till kyrkan under julafton, något jag annars uppskattar mycket. Min lillasyster var nämligen sjuk, hon sjunger annars i kyrkans barnkör på julafton, därför valde vi att stanna hemma och bara ta det lugnt istället. Det lagades mat och vi fick tid att bara vara tillsammans. Framåt eftermiddagen började de övriga i familjen, som inte bor hemma under jul, droppa in och det åts mat i mängder. Skövde fick en smak av Skåne då vi i år serverade brunkål på julbordet, och oj vad det var uppskattat. Efter Kalle kom tomten och delade ut paket. Jag klickade av massa bilder, men belysningen var så låg att varenda bild är suddig, så de åker rakt i papperskorgen tyvärr. Lyckan var att få se mina syskonbarns reaktioner på mötet med tomten, det skulle kramas och det var tacksamhet som riktigt lyste i deras ögon när tomten läste deras namn på paketen. 
 
Dagen efter blev det kalkonmiddag innan det var dags för oss att ta tåget tillbaka till vårt kära Malmö, där det, till min förtjusning, snöat under tiden vi varit borta.
 
 
Jag avslutar där, annars kommer vi få en hel roman, och de är ganska jobbiga att läsa på en data-/mobilskärm.
Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år, så hörs vi i morgon igen.