Fetaostpaj med spenat och zucchini
Jag berättade ju i fredags att vi ätit en fetaostpaj till lunch, som blev makalöst god, så jag måste givetvis låta er testa denna. Den tar ca en timme att göra

Du behöver:
500 g fryst bladspenat
500 g zucchini
1 gul lök
1 gul lök
Ca 0.5 tsk riven muskotnöt
Örtsalt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Vitlökspeppar
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
200 g smulad fetaost
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
5 plattor filodeg
Olivolja till pensling
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader
Tina spenaten genom att värma den i en kastrull, häll av så mycket vätska du kan utan att tappa ut spenaten.
Skär zucchinin i centimeterstora bitar och finhacka löken.
Stek de hackade grönsakerna samt spenaten i några minuter, tills vätskan avdunstat och zucchinin och löken mjuknat något. Krydda med muskotnöt, ganska mycket vitpeppar och örtsalt samt vitlökspeppar och cayennepeppar och stek ihop.
Låt svalna. Det är ok att använda frysen för att snabba på processen, se bara till att det inte är saker i närheten som kan tina av detta.
Vispa ihop äggstanningen och blanda ner den avsvalnade grönsaksblandningen.
Smörj en springform (form med avtagbara kanter) med olivolja.
Dela dina plattor av filodeg på mitten.
Lägg tre plattor på botten, pensla med olivolja och häll sedan på hälften av fyllningen. Lägg ytterligare tre plattor filodeg, pensla med olivolja och häll på resten av fyllningen. Täck med resterande filodegsplattor. Nu rekommenrerar jag er att pensla med olivolja ovanpå - vi gjorde inte det, men jag är säker på att det blir mycket bättre att göra det.
Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Smaklig måltid!







