Broccolibiffar med sweetchiliyoghurt
Jag kanske har lyckats med en ny favoriträtt till D, jag testade nämligen att göra broccolibiffar ungefär enligt ett recept från Coop (är det bara jag som inte kan låta bli att experimentera med matrecept?), men egentligen, enligt receptet, skulle man ha gjort små bollar och inte biffar. Men vem orkar på riktigt stå och rulla små bollar av en smet som inte innehåller KÖTTfärs? Om ni någon gång testat så vet ni att det mest bara blir smulor av allt.
Detta var jättegott. Det känns som att jag skriver det om varje recept, men helt ärligt talat så lägger jag inte upp det som inte faller mig i smaken, så det är kanske inte så konstigt då med andra ord.
Du behöver:
500 g fryst broccoli
2 dl riven parmesanost
4 dl mandelmjöl
2 ägg
1 tsk salt
olja till stekning
2 dl riven parmesanost
4 dl mandelmjöl
2 ägg
1 tsk salt
olja till stekning
Cayennepeppar
Chiliflakes
Färskmalen svartpeppar
Tillbehör:
Potatis
Turkisk yoghurt
Sweetchilisås
Salt
peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Börja med att skära potatisen i klyftor, lägg i ugnsfastform och krydda med olja, salt och peppar. Ha sedan in i ugnen.
Lägg broccolin i en kastrull med vatten och låt koka upp så broccolin tinar. De ska fortfarande vara lite crunchy när du tar av dem.
Riv parmesan under tiden broccolin tinas.
Häll av broccolin och hacka den smått, man kan även använda matberedare, men det skall fortfarande vara bitar.
Blanda samman broccoli, parmesanost, mandelmjöl, ägg och kryddor.
Sätt en stekpanna, med olja för stekning, på spisen. Ta på högsta värme.
Forma biffar av broccolismeten och lägg i pannan. Stek på medelhögvärme till biffarna fått fin färg, ställ sedan in dem i ugnen tillsammans med potatisen.
Blanda ihop yoghurt med sweetchili efter egen smak. Smaka av med salt och peppar.
Servera när potatisen är färdig.
Smaklig spis!






