Tomatsås och stekta champinjoner

Häll en förp. passerade tomater i en kastrull. Krydda med 1 st grönsaksbuljong, oregano, basilika och vitpeppar. Ha i 1 msk vitvinsvinäger. Koka tills allt annat är klart. Ha ev i en msk creme fraiche på slutet. 


Hacka en löjligt stor mängd champinjoner som du steker i [olja om du vill leva länge eller smör om du vill dö snabbare*], tillsammans med vitlök och ev salt om du stekt i olja till önskad stekyta, jag gillar dem nästan knapriga. 

Servera med pasta eller ris. 

*Källa hittas nedan, där Aftonbladet gjort en intervju med Livsmedelsverket, men det finns ingen information om just hur man skall steka champinjoner på Livsmedelsverkets egen hemsida, där tar de endast upp att det är farligt att äta för mycket champinjoner. 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0ak8o/champinjoner-kan-orsaka-cancer

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/svamp/champinjoner--risker-om-du-ater-for-mycket

Kommentera här: