Hemmagjord vego pyttipanna

I helgen gjorde jag en hemmagjord vegetarisk pyttipanna till lunch. Det var den godaste pytten jag någonsin ätit. Herre min skapare - denna gången lyckades jag verkligen. Både C och D älskade maten dessutom. Vill ni veta ett fun fact? D är den som är mest kräsen när det kommer till mat här hemma. Jag äter allt och tycker sällan att mat är äcklig (så länge jag inte blir serverad kött nu då givetvis), medan D kan sitta och grimasera över en maträtt och totalt vägra äta, ibland till och med sitta och hulka/klökas. Alltså kan vanlig mat verkligen bli så äcklig tycker ni, nu i vuxen ålder? Jag kanske bara är väldigt härdad. Jag var med kräsen när jag var liten, men jag fick inte gå från bordet hos pappa förrän jag hade ätit upp. Jag kunde sitta vid det jävla bordet i timmar. Synd att jag inte hade denna inställningen till mat, som jag har i dag, när jag var liten.

Ni ska givetvis få receptet på pytten.

Du behöver:
8-10 Potatisar (fast sort)
2 st Morot
2 st små palsternackor
1 st gullök
Quornbitar
Grillkrydda
Färskmalen svartpeppar

Tillbehör:
Ägg
Rödbetor
ev. ketchup eller sriracha

Gör såhär:
Skala och tärna potatis, morot och palsternacka.
Hacka löken.
Stek allt på medelvärme tills det blivit mjukt, ca 30-40 minuter.
Flytta över allt som är i stekpannan till ena halvan, använd den andra halvan till att steka de frysta quornbitarna (se bild nedan)
När quornbitarna tinat blanda runt allt och krydda med grillkrydda. Det behövs mer än du tror. Blanda runt och krydda flera gånger. 
När du fått till den smak du vill ha och den stekyta som önskas på pytten kan du hälla upp pytten i ett serveringsfat och använda stekpannan till att steka ägg i, som du har som tillbehör. 

Smaklig måltid!

 

Kommentera här: