Mannagrynsgröt i micro
Jag har precis slukat en tallrik mannagrynsgröt - kan det bli godare?! Det är perfekt till sen frukost, för jag är alltid hungrig 1-2 timmar efter att jag fått i mig en tallrik, så då slipper man förskjutningar på lunch och sen middag.


Jag lagar den i micron - så slipper jag brända kastruller. Det är superlätt dessutom.
En portion tillagad i micro:
2 dl mjölk
lite salt
2 msk mannagryn
1. Mät upp mjölk och salt i en djup tallrik eller skål. Värm på högsta effekt i micron under två minuter.
2. Blanda ner mannagrynen i mjöken, rör mycket noga. Värm på högsta effekt i en minut.
3. Rör runt i gröten, försök röra ut ev. klumpar som bildas i kanterna.
4. Värm ytterligare 2 minuter, men nu på halvfull effekt.
5. Rör runt. Värm eventuellt mer för en fastare konsistens, 30 sekunder åt gången. Glöm inte röra runt.
skriven
👍