Mannagrynsgröt i micro

Jag har precis slukat en tallrik mannagrynsgröt - kan det bli godare?! Det är perfekt till sen frukost, för jag är alltid hungrig 1-2 timmar efter att jag fått i mig en tallrik, så då slipper man förskjutningar på lunch och sen middag. 
 
 
Jag lagar den i micron - så slipper jag brända kastruller. Det är superlätt dessutom.
 
En portion tillagad i micro:
2 dl mjölk
lite salt
2 msk mannagryn
 
1. Mät upp mjölk och salt i en djup tallrik eller skål. Värm på högsta effekt i micron under två minuter.
2. Blanda ner mannagrynen i mjöken, rör mycket noga. Värm på högsta effekt i en minut.
3. Rör runt i gröten, försök röra ut ev. klumpar som bildas i kanterna. 
4. Värm ytterligare 2 minuter, men nu på halvfull effekt. 
5. Rör runt. Värm eventuellt mer för en fastare konsistens, 30 sekunder åt gången. Glöm inte röra runt.
1 Anonym:

skriven

👍

2 Anonym:

skriven

Tack för tipset. 🤗 Busenkelt ju/ Tina

3 Anonym:

skriven

Grymt smidigt! Tack! 🙏

Kommentera här: